DOMÁCÍ ČERNÉ PIVO
26.10.2001 00:00 | Tup | recepty

Lahodné pivní recepty pro naše milé čtenáře.

    Do smaltované nádoby se vlije 10 l vody, k tomu 0,5 kg sladové kávy a vaří se 1 hodinu. Potom se přidá 10 g chmelu a 40 dkg cukru a vaří se ještě dalších 20 minut. Směs se poté ochladí na teplotu místnosti. Malé množství získaného roztoku se smíchá s 10 g kvasinek, přelije se do nádoby a nechá v klidu do následujícího dne. Roztok se pak procedí hustým plátnem a stáčí se do láhví. Láhve mají být neprodyšně uzavřené, popřípadě zazátkované a zajištěné ještě provázkem nebo drátkem. Láhve se uloží na chladném místě. Pivo se může po několika dnech pít. Po otevření láhve pění. © 2001-2024 Zdena a pivo