CO PÍT, POKUD NELZE PÍT
16.08.2002 00:00 | Tup | okénko abstinenta

articles/tea01.jpg
    Takový abstinent to rozhodně v běžném životě nemá jednoduché, zvlášť tady u nás, kde se ročně vypije nejvíc piva na osobu?! A tak, co si dát, když už jste v hostinci a nepijete ??
    Možností je několik a začneme hned tím nejčastěji nabízeným a to je limonáda. Ta je snad k dostání v jakémkoli pohostinství na které narazíte a bývá zpravidla i cenově dostupná . Otázkou však zůstává jak Vám po ní bude....
přeci jen kyselina citrónová,.. a hlavně bublinky umí udělat při větší konzumaci parádní peklíčko!! A tak zkusíme minerálky nebo sodovky.. jenže ouha, zase bublinky a zase nadýmání a to je nepěkná věc! Kdo by chtěl celý večer říhat a pak kdo by taky chtěl s někým takovým sedět u stolu?! Záchranou se stanou džusy.. nebublají a i když obsahují taky spostu chemie není po nich zle jako po limoškách. Navíc vzbuzují u konzumenta dojem, že dělá něco pro své zdraví!! Jenže, ano i džusy mají své jenže, ta cena je jaksepatří vysoká. Existuje opravdu málo hostinců, kde výjde džus levněji než pivo, ale ty většinou mají taky jen jeden druh, takže máte-li málo peněz musíte džus velmi “vychutnávat” aby Vám co nejdéle vydržel a nebo začnete pít čaj. I čaj je v nabídce!! Je pravdou, že né vždy kvalitní – na trhu stále suveréně vítězí Jemča! – ale, je-li s citrónem, pak chuť hravě přebijete a má i velmi pěknou cenu, dokonce někdy je to ta nejlevnější položka v nápojovém lístku, když nebudu počítat smetanu do kávy.
    Takže je vyhráno a i když Vás tam, kde si dáte čaj budou považovat za úchyla, budete-li tam chodit častěji i oni pochopí a pak Vám ho budou nosit rovnou a bez ptaní, stejně jako Vašim spolusedícím jejich dvanáctky nebo desinu.
© 2001-2024 Zdena a pivo