OPILÝ KUŘECÍ LÁJOŠ
12.12.2001 00:00 | Hardik | recepty

articles/kure01.jpg
    Všichni známe kuře na sto způsobů, tak proč ho nezkusit po sto prvé a to na pivu.

A copak si připravíme na čtyři porce?

    1 kuře ( asi tak 1,2 kg )
    1 světlé pivo ( značku podle vaší obliby )
    bílý jogurt ( asi 100g )
    hladká mouka
    větší cibule
    feferonka, pepř, paprika, sůl


    Na oleji zpěníme nakrájenou velkou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, trochu pepře, zamícháme a zalejeme pivem, nezapomeneme si ho trochu nechat, a celý základ osolíme. Na něj poklademe naporcované kuře, přidáme 1 feferonku a dusíme do měkka. Jestli jsme si pozapomněli trochu piva odlít, nevadí, otevřeme další a popíjíme.
    Po vyjmutí měkkého masa zahustíme jogurtem s rozšlehanou moukou a trochou piva (aha, tady je ta schovaná troška ). Omáčku propasírujeme a pro chuť můžeme přidat zelené lusky a krátce povaříme. Ty lusky nejsou povinné - jen komu chutnají. Já radějc víc masa než zeleniny.
    Vhodná příloha je rýže.
© 2001-2024 Zdena a pivo