Citát Měsíce:
OPILÝ KUŘECÍ LÁJOŠ 12.12.2001 00:00 | Hardik | recepty
Všichni známe kuře na sto způsobů, tak proč ho nezkusit po sto prvé a to na pivu.
A copak si připravíme na čtyři porce?
1 kuře ( asi tak 1,2 kg )
1 světlé pivo ( značku podle vaší obliby )
bílý jogurt ( asi 100g )
hladká mouka
větší cibule
feferonka, pepř, paprika, sůl
Na oleji zpěníme nakrájenou velkou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, trochu pepře, zamícháme a zalejeme pivem, nezapomeneme si ho trochu nechat, a celý základ osolíme. Na něj poklademe naporcované kuře, přidáme 1 feferonku a dusíme do měkka. Jestli jsme si pozapomněli trochu piva odlít, nevadí, otevřeme další a popíjíme.
Po vyjmutí měkkého masa zahustíme jogurtem s rozšlehanou moukou a trochou piva (aha, tady je ta schovaná troška ). Omáčku propasírujeme a pro chuť můžeme přidat zelené lusky a krátce povaříme. Ty lusky nejsou povinné - jen komu chutnají. Já radějc víc masa než zeleniny.
Vhodná příloha je rýže.
Diskuse
|
|
|
|
Pokud chtete být informováni o nových článcích na Zdeně a pivo zadejte zde svoji emailovou adresu
|